Cold Hawaii Inland tar form

För några år sedan skrev vi om hur Danmark visar vägen vad gäller att lyfta surf som en del av platsens varumärke.

Då hade Thisted Kommun i norra Jylland precis beslutat att sätta igång projektet Cold Hawaii Inland och presenterade konceptet ”Streck i landskapet” av Spektrum Arkitekter.

Konceptet skulle bidra till att uppnå målet om att utveckla Thy att bli nationellt centrum för frilufts och vattenaktiviteter. Det bestod av ett modul-tänk för byggnation där modulerna kunde innehålla olika enheter beroende på vad som passade för respektive plats.

Första spot’et klart

Nu er det första spot’et klart och Cold Hawaii inland börjar få sin fysiska form. Först ut är Vilsund Sjösportcenter – Här används området av en förening med avdelningar för Kajak, Havskajak, SUP och vinterbad. Dessutom arbetar föreningen för att etablera avdelningar för segling, dykning, vattenskidor samt jetski.

Nästa spot

Nästa spot på listan är Synopal, anläggningsarbete är redan igång och det beräknas vara färdigt sommaren 2021. Från Varbergs Förenade Surfares sida kan vi inte annat än gratta Cold Hawaii surfarna till en mycket framsynt och proaktiv kommun.

Klicka på bilden nedan för att se hela förslaget till Cold Hawaii Inland (PDF, 25 MB)