Apelviken 365, ett pågående byggprojekt

Som en del av projektet Varberg for Future – Ett digitalt forum för innovativ och hållbar platsutveckling, genomfördes en digital föreläsning med Varbergs kommun om det arbete som görs i Apelviken för att skapa en härligare plats för alla året runt..

Modererat av Emma Gunnarsson berättade projektledare för Apelviksprojektet, Julia Anding och landskapsarkitekt Åsa Svensson om planerna som enligt kommunen ska göra Apelviken till en ledande surfdestination och en plats att mötas på 365 dagar om året.

På länk deltog även ordförande Kjell Sallén från Varbergs Förenade Surfare och diskuterade arbetet samt lyfte några av de utmaningar som finns vid ett så stort utvecklingsprojekt.

Kjell lyfte bland annat det arbete som surftjejerna har bidraget med vid design av de nya sittmöblerna och grillplatser i Apelviken.

Apelviken 365

Varbergs kommun gör en hel del satsningar i Apelviken under de kommande tre åren. Det anläggs bland annat en strandpromenad med belysning, en strandlekplats, utomhusgym samt mötesplatser och torgytor där du har möjlighet att träffas och umgås. Kika in på föreläsningen ifall du vill veta mer om vad som är på gång.

Du kan lyssna på hela föreläsningen HÄR