Hyr plats i Brädeboa

Tack vare hejarop och fin återkoppling från er medlemmar har styrelsen för Varbergs Förenade Surfare arbetat vidare med idén om förvaring för surfutrustning på bästa läge i Läjet.

Efter att ha varit tyst ett tag blev bygglovet äntligen klart här i veckan och efter påsk lyfter vi Brädeboa på plats, precis vid Kaffeboden enligt bilden nedan.

Det främsta syftet med Brädeboa är att underlätta för våra ungdomar och andra utan tillgång till transport att kunna surfa.

Brädeboa

Konceptet Brädeboa har kommit till i ett samarbete mellan Varbergs Förenade Surfare, Byggprogrammet på Peder Skrivares Skola och friluftsprojektet Outwest.

I praktiken består Brädeboa av en 20 fots container som försetts med snedtak och brädklädsel för att smälta in bland befintliga bodar i Läjet.

Inuti Brädeboa finns sedan 12 stående bås ca 80×80 cm med höjd om ca 260 cm. Samt 6 liggande bås för SUP. Längd ca 400 cm.

Eftersom Brädeboa bygger på en container är den hyfsat säker. Självklart är det även låst ytterdörr och alla bås är individuellt låsbara.

Det finns dock ingen värme utan det är kallförråd som gäller, ventilation självdrag. Men vi har fixat en sån frän solcellslampa inuti – hållbart vettu.

Intresserad av att hyra plats?

Vill du också hyra plats i Brädeboa? Det enda du behöver göra för att reservera din plats är att slänga iväg ett mail till styrelsen på info[@]varbergsforenadesurfare.se och anmäla intresse.

  • Ange namn, adress och födelseår samt om du önskar stående eller liggande bås.
  • Anmälan är inte bindande utan just en intresseanmälan.
  • Vi återkommer sedan inom kort om priser och praktiska grejer.

Invigning..

Att få sätta upp en ny bod i Läjet förtjänar en storslagen invigning tycker vi, men med tanke på situationen med Covid19 så väljer vi att skjuta den på obestämd tid.

Projektfinansiering

Bra grejer kostar och konceptet Brädeboa har finansierats av friluftsprojektet Outwest som drivs av Varbergs Kommun med finansiering från Leader Halland.