Workshops om Apelvikens utveckling

Varbergs Förenade Surfare arbetar för en stark gemenskap och god surfkultur.

Som förening var vi därför inte sena på att ställa upp när projektledarna för utveckling av Apelviken ville bjuda in till en dialog om hur Apelviken kan bli en jämlikare plats

En av huvudmålsättningarna för projektledarna nu när Apelviken rustas upp, är att få en jämlikare plats. Alltså en plats där tex kvinnor känner sig mer välkomna, tryggare och där man lyssnat på kvinnors önskemål när det gäller utformningen av utemiljön längs hela viken.

För oss på VFS är det viktigt att alla surfares intressen hörs. I sådana här forum öppnas diskussionen upp för hur vi kan vara med och skapa ännu bättre förutsättningar för våra medlemmar

Projektledningen har tagit hjälp av Varbergs Förenade Surfare och elever på PS gymnasiets vindsurfingutbildning. Eleverna jobbar med frågan under fyra intensiva workshops. Även mer erfarna kvinnliga surfare, bland annat från VFS, kommer att intervjuas med samma syfte.

Nedan ser du Åsa Svensson, landskapsarkitekt på hamn- och gatuförvaltningen, Julia Anding, projektledare på hamn- och gatuförvaltningen och Pernilla Ankarberg från Ahaaa designstudio tillsammans med elever på PS gymnasiets vindsurfingutbildning.


Klicka på bilden nedan för att läsa om workshopen hos Varbergs kommun.