Poddcasten Vanlife Sverige

med Calle och Isabel Waite samt Sprintervanen Doris besökte Varberg nyligen för ett snack med Linda Rydberg om van- & surfkulturen som har funnits i Varberg med omnejd sedan 80-talet.

Vanlife Sverige är väl knappast ”bara” en podcast, utan har växt till ett helt community med tanke på att facebookgruppen har närmare 4000 medlemmar.

Vanlife Sverige är en grupp för alla som har, eller drömmer om att ha en egenbyggd van att glida runt i.

I Varbergsavsnittet snackar de med Linda Rydberg som i snart tio år har jagat vågor på Västkusten i sin fantastiska surfbuss Ada.

Det blir mycket snack om Folkabussar, fantastiska människor som rycker in när bussen vägrar starta och givetvis en hel del om surf.

Linda pratar om den unika gemenskapen och mötesplatsen som fanns på den gamla surfparkeringen i Apelviken, men som påverkades negativt av de förbudsskyltar som kom upp här och var för några år sedan.

Att surfkulturen är stark Varberg råder ingen tvekan om och här diskuterar de hur kommunen använder den i sin marknadsföring samtidigt som förutsättningarna för surf försämras.

Linda beskriver även Varbergs Förenade Surfare och förhoppningen om Stormhusets etablering som ett sätt att få tillbaka den unika mötesplatsen för surfkultur.

Du hittar avsnittet genom att klicka på bilden nedan: