Varberg är Sveriges medelpunkt för surfsporterna.

Men det är pinsamt att det saknas naturliga vägar in för ungdomar och VFS har fått flera förfrågningar om ämnet. Föreningen jobbar därför på ett förslag om ett projekt som skapar en stark och naturlig gemenskap för ungdomar i Varberg som gillar surf.

Enligt kommunens förstudie ”Apelviken i mitt hjärta” är ett Surfhus förhoppningsvis på gång i Apelviken – Tyvärr måste vi erkänna att en sådan etablering kommer ta flera år att få till.

Föreningen har en förhoppning om att vi kan börja bygga den sociala gemenskapen för ungdomar och som kan fylla ett Surfhus när det väl blir klart.

I dagsläget undersöker vi vilka möjligheter föreningen har och har bland annat skickat förfrågning till kommunen om att få till ett test-projekt i Apelviken år. Förslaget innebär ett temporärt Surfhus vid Surfparkeringen. Där det finns lite lånegrejor och förvaringsutrymme för ungdomar som behöver det. Ungdomarna bestämmer, utvecklar och driver gemenskapen. Varbergs Förenade Surfare är huvudman.

Vi återkommer med mer information när vi har ett förslag som ni kan ta ställning till.